BIOGRAFIJA

Nihad F. Softić, rođen je 13. marta 1972. u Gračanici, malom gradiću u Bosni i Hercegovini, u kojem provodi svoje djetinstvo i mladost.

1998. pokreće vlastiti biznis i postaje vlasnik vodeće računarske kompanije poznate u cijelom regionu. Sa najvećom mrežom maloprodajnih objekata IT Computers postaje prestižna i godinama prema mišljenju javnosti najpoželjnija kompanija sa blizu 500 uposlenika.

2006. proglašen je menadžerom godine u BiH.

2009. obavještava javnost o nesolvetnosti kompanije i nemogućnosti daljnjeg poslovanja kao posljedice snažnog uticaja globalne ekonomske krize na daljnje privređivanje i razvoj kompanije.

Tada je autor zapisao - Sada razumijem da sam letio da bih pao. Pao sam da bih ponovo letio. Na tom putovanju izgubio sam mnogo toga, istovremeno dobijajući mnogo drugoga. Od tada postao sam zreliji, iskusniji, mudriji za novi početak. Sada znam šta hoću, ali i šta neću. Upravo to znanje prvi razliku između mene starog i mene novog.

Nakon pet godina pisanja, krajem 2013. završava svoju prvu, i drugu knjigu, „Pola čovjek, pola Bog“, sa podnaslovima „Početak svega“ i „Tajna svega“, čija se promocija očekuje početkom 2015.

Početkom 2014. je započeo sa pisanjem svoje treće knjige, za koju kaže da je dijametralno suprotna od prve i druge, više prihvatljiva običnom čitatelju, nego što su to bile prve dvije, sa namjerom.

Filozofija i psihologija, kao hobi na početku, kasnije postaje njegova osnovna okupacija i zanimanje. Nakon završenog fakulteta pravnih nauka, upisuje magistarski studij poslovne psihologije, kao prirodan slijed onog što je već započeo, želeći time da doprinese svojim iskustvom, promišljanjem koje je materijalizovao putem aktivne prakse a pretočio putem pisane riječi. Specijalizaciju iz strateškog planiranja i upravljanja preduzećem i ljudskim resursima završava 2012, na BSC institutu univerziteta The George Washington University, Aleksandrija, Virginia, SAD.

Ljubav prema ljudskom biću i životu, kao i njegovo čvrsto uvjerenje da u svakom čovjeku je urođeni i skriveni talenat, neophodan resurs i ogroman potencijal, kojeg je potrebno otkriti i pokazati drugima kao dokaz beskonačne ljepote čovjekovog svjesnog postojanja. Zvjezda koja treba da obasja nadolazeće generacije i pokaže Univerzumu svoju zrelost i neophodnost vlastitog postojanja, je bio osnovni razlog da se odluči na izučavanje i praktikovanje pozitivne psihologije i Life Coaching metodologije kao najhumanijeg pristupa u pomaganju rješavanja životnih pitanja današnjeg čovjeka.

Pridavajući sve veći značaj formalnom obrazovanju u sopstvenom razvoju i sve većem interesovanju za istraživanjem čovjeka i njegovog života 2013. upisuje, a 2014. uspješno završava školovanje na Coach Training Alliance akademiji, Boulder, Colorado, SAD čime stiče zvanje certificiranog Life i Business Coacha.

Danas, Nihad F. Softic je osnivač „Life Tomorrow“ centra za harmonizaciju zdravog življenja, prepoznatljivog po svojoj inovativno i ko-kreativnoj metodologiji u savjetovanju klijenata o neophodnosti svjesnog i uravnoteženog rješavanja životnih pitanja.

Program je osmišljen za menadžere i pojedince koji žive život nezadovoljstva, stresa, unutrašnje praznine i neispunjenosti, nastojeći napraviti pozitivne promjene u životu, dostići personalne i profesionalne ciljeve, vratiti se na pravi kolosjek, živjeti život sa svrhom. Za one, koji žele uživati više u životu.

Coaching upravo to i jeste. Šapćući vjetar iza klijentovog sveukupnog života koji pomaže u prepoznavanju i prihvatanju sadašnjosti, ocrtavanju budućnosti, planiranju i uspješnom putovanju prema željenom odredištu, podižući svijest klijenta na viši nivo s fokusom na ljepši život sutra. To je umjetnost otkrivanja i oblikovanja klijentovog talenta, potencijala i mudrosti na putu ka osobnom i profesionalnom samoostvarivanju.

To je ostvarivanje svrhe postojanja.